Wat Is Buitenspel In Ijshockey Met Foto's

IJshockey is een intense en fysiek veeleisende sport. Hoewel er veel regels zijn, is buitenspel degene die voor nieuwe fans van ijshockey het moeilijkst te begrijpen is. Hoewel het op televisie duidelijk is, kan het verwarrend zijn voor mensen die het spel niet kennen. Vandaag bespreken we wat buitenspel is en hoe belangrijk het is om te weten voor zowel fans als spelers.

Buitenspel verwijst naar een speler die zich in de tegengestelde zone en voor de puck bevindt. Deze regel is gemaakt om te voorkomen dat spelers proberen te scoren in hun eigen zone. De scheidsrechter fluit en stopt het spel als een speler zich niet in de zone bevindt.

Dit is slechts een van de vele regels in ijshockey. Het is belangrijk dat spelers ze allemaal kennen. Lees het volgende voor meer informatie over buitenspel bij ijshockey!

In een notendop, de puck moet eerst de verdedigingslinie passeren voordat aanvallende spelers. Als een speler van het aanvallende team zich voor de puck in het aanvalsvak bevindt, is er direct sprake van buitenspel.

Er is sprake van een buitenspelovertreding als een aanvallende speler on-side is in het aanvalsgebied voordat de puck erin gaat. Deze regel is ingevoerd om ervoor te zorgen dat geen enkel team met meer dan twee verdedigers de aanvalszone kan betreden. Het maakt het voor hen moeilijker om te scoren. Dit stopt ook cherry-picking. Dit is waar een aanvallende speler wacht op een omzet aan hun einde om te profiteren van een verdediging die in de minderheid is.

Wanneer Werd De Buitenspelstraf Uitgevoerd?

Buitenspel in hockey is terug te voeren tot de vroegste dagen van de spelen toen het op dezelfde manier als rugby werd gespeeld. Voorwaarts passen was in die tijd verboden en de buitenspelstraf werd beïnvloed door de voetbalbuitenspelstraf. Een legale pass wordt toegekend aan een speler die zich on-side achter een puck bevindt. Spelers moeten met de puck schaatsen om deze te verplaatsen. In 1905 stond de Ontario Hockey Association verdedigende spelers toe om de puck te spelen binnen een straal van drie voet van hun doel als de puck terugkaatste van de doelverdediger, wat een belangrijke verandering was en de weg vrijmaakt voor de manier waarop buitenspel tegenwoordig wordt afgedwongen in hockey.

In 1927 verbood de NHL het voorwaarts passeren in neutrale of defensieve zones. In 1928-1929 werd die beslissing echter teruggedraaid na een slecht seizoen. Spelers mogen de puck in elke zone doorgeven, zodat ze hem diep in de aanvallende zone kunnen ophalen en wachten tot hun teamgenoten hem naar voren brengen. Er was minder activiteit omdat spelers gewoon wachten op de puck in de aanvalszone en op doel schieten. NHL voerde in december 1929 de moderne buitenspelregel in.

3 Soorten Buitenspel Bij Ijshockey

Er zijn 3 soorten buitenspel bij ijshockey . Elk heeft zijn eigen specifieke omstandigheden.

  • Doorbuigingen voor buitenspel Doorbuigingen, ondanks hun geringe frequentie, kunnen door de scheidsrechter nog steeds als buitenspel worden beschouwd. Dit kan het geval zijn als het verdedigende team probeert de puck weg te werken en het contact opneemt met een official uit de neutrale zone alvorens terug te keren naar de defensieve zone. Het wordt niet als buitenspel beschouwd als een puck het gebied verlaat en door een verdediger van richting wordt veranderd en terug in hun zone wordt gebracht.
  • Vertraging buitenspelBuitenspel dat plaatsvindt terwijl een speler van het aanvallende team zich nog in het aanvalsvak bevindt nadat de puck is aangeraakt. Het aanvallende team mag opschieten, over de blauwe lijn schaatsen, dan terugkeren naar de neutrale zone en opnieuw de aanvalszone betreden voordat de puck wordt opgehaald. De uitgestelde buitenspeloproep wordt verwijderd zodra alle aanvallende spelers de aanvalszone hebben verlaten. Als een speler van de aanvallende partij de puck aanraakt terwijl deze zich in de aanvalszone bevindt tijdens hun tag-up, wordt dit buitenspel genoemd. Dit is de meest voorkomende vorm van buitenspel, omdat het gebeurt wanneer een speler van het aanvallende team zijn aanvalsgebied binnengaat voordat hij de puck onder controle heeft. Het spel wordt onderbroken en hervat met een face-off als buitenspel plaatsvindt wanneer een speler van het aanvallende team de aanvalszone betreedt vóór de puck.
  • Opzettelijk buitenspel Een team mag opzettelijk buitenspel spelen. Dit doen ze door een of meer spelers in de aanvalszone te laten wachten terwijl een andere speler met de puck over de blauwe lijn gaat. Zodra die speler de zone betreedt, geven ze deze door aan hun teamgenoot, die dan een duidelijk pad naar het doel heeft. Dit is een effectieve tactiek voor bepaalde teams om een lijnwissel te krijgen wanneer hun huidige spelers uitgeput zijn maar het ijs niet kunnen verlaten. Dit soort buitenspel kan alleen worden gefloten als de scheidsrechter van mening is dat het met opzet is gedaan en niet alleen vanwege een fout van een van beide teams. Er zijn veel manieren om opzettelijk buitenspel te zetten, maar een van de meest voorkomende is dat twee aanvallers tegelijkertijd oversteken en een verdediger voor het net laten wachten.

Uitzonderingen op de buitenspelregel

Volgens de NHL- en IIHF-regels zijn er gevallen (twee in NHL en één in IIHF) waar buitenspel kan worden afgewimpeld, zelfs als de speler de aanvalszone vóór de puck heeft betreden.

  1. Als een verdedigende speler balbezit en controle heeft over de puck buiten zijn eigen zone, geeft hij deze door aan een teamgenoot, maar de puck wordt onderschept door een aanvallende speler.
  2. De puck wordt gewist door de verdedigende speler, maar hij stuitert terug naar zichzelf nadat hij op neutraal ijs met een andere verdediger is gebotst. Dit geldt alleen voor NHL, maar het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat dit in IIHF voor vertraagde buitenspeloproepen zorgt.

Wat Gebeurt Er Als Buitenspel Wordt Gefloten?

Als een aanvallende speler niet on-side is, wordt het spel afgefloten en wordt een faceoff gehouden in de neutrale zone die het dichtst bij de plaats van de overtreding ligt. Het spel werd stopgezet, zodat de faceoff op het middenijs of ter verdediging kan worden genomen. Faceoff is wanneer de scheidsrechter een puck laat vallen tussen twee tegenstanders. De tegenstanders gaan vervolgens in een gevecht om het bezit van het koekje.

Hoe Voorkom Je Dat Je Wordt Opgeroepen Voor Buitenspel?

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat u wordt opgeroepen voor buitenspel bij ijshockey

  • Wees je bewust van de puck Zorg ervoor dat je altijd kijkt waar de puck is en laat je niet meeslepen in het spel. Zo blijf je on-side en vermijd je overtredingen.
  • Weet waar je teamgenoten zijn Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de posities van je teamgenoten, zodat je niet per ongeluk een buitenspelsituatie creëert.
  • Let goed op scheidsrechters Luister naar fluitjes die op buitenspel duiden. Stop onmiddellijk met spelen en wacht tot er een face-off plaatsvindt.

Laatste Woorden

Als je wilt voorkomen dat je wordt opgeroepen voor buitenspel, zorg er dan voor dat je team op de hoogte is van de verschillende soorten en wat er gebeurt als er wordt gefloten. Als ze de puck over het ijs dragen, is het een goed idee om één voet voor de blauwe lijn te houden. Dan moeten beide voeten aan de kant van de rode lijn staan. Het lijkt nu misschien eenvoudig, maar onderscheid kunnen maken tussen een penalty en een voordeel kan een enorme impact hebben in games!

Het was een genoegen om enkele fijnere punten van buitenspel bij ijshockey met u te delen. Deze gids moet je helpen te voorkomen dat je wordt opgeroepen voor een overtreding van buitenspel, en zal je team gefocust houden op het spel!

Heb Je Sportvragen? Zoek Hieronder Naar Diepgaande Antwoorden!

Onlangs gepubliceerd